Jak na domovní ČOV na klíč ve Středočeském kraji

Publikováno: 01. 11. 2023 9 minut čtení
cov-na-zahradce.png
Domovní čistírna odpadních vod na klíč (ČOV) je naše služba, díky níž vyřešíte likvidaci odpadních vod, pokud se nemůžete připojit ke kanalizaci. Domovní čistírnu na klíč postavíme kdekoliv po celé republice, primárně však působíme v Plzeňském a Středočeském kraji a jeho okresech (Benešov, Beroun, Kladno, Kolín, Kutná Hora, Mělník, Mladá Boleslav, Nymburk, Praha-východ, Praha-západ, Příbram a Rakovník).

Co je domovní ČOV

Domovní ČOV je zařízení, které plnohodnotně nahradí kanalizační přípojku. Z toho důvodu je ekonomickým a ekologickým řešením tam, kde připojení na kanalizaci není z nějakého důvodu možné.

Domovní ČOV funguje tak, že mechanicky a biologicky čistí vodu, a to natolik, aby mohla být nakonec bezpečně vypuštěná zpět do životního prostředí, například do vodních zdrojů nebo vsakem do okolní půdy. Domovní čistírny odpadních vod přispívají ke snížení zátěže veřejných kanalizačních systémů a pomáhají minimalizovat environmentální dopad odpadních vod z domácností.

Tip: Sepsali jsme pro vás vše, co potřebujete vědět o výběru a provozu domovní ČOV.

Schéma ČOV

Co očekávat od služby ČOV na klíč

Chcete domovní čistírnu, ale nevyznáte se v technikáliích? Nemáte čas běhat po úřadech a oslovovat jednotlivé dodavatele? Pak je pro vás ideální právě služba domovní ČOV na klíč. O co jde? Pokud si objednáte domovní čistírnu odpadních vod na klíč, znamená to, že se nebudete muset o nic starat – od projektu přes povolení až po instalaci a finální zprovoznění, vše zařídí realizační firma.

My v ZAKRA navíc nabízíme opravdu komplexní škálu činností. Domovní čističku na klíč si u nás můžete objednat pro nemovitost kdekoliv v ČR, primárně se však zaměřujeme na Plzeňský a Středočeský kraj. Ať už bydlíte kdekoliv, na domovní ČOV vám všude poskytneme kompletní servis, od návrhu přes projekt až po uvedení do provozu, a to v několika flexibilních variantách služby.

Tip: Zjistěte, co všechno musí obsahovat projekt domovní ČOV.

Na kolik vás vyjde domovní ČOV (nejen) ve Středních Čechách

Chápeme, že se požadavky a představy našich zákazníků liší, a v ZAKRA jsme připravení pomoci jak vám, kteří už máte projekt a povolení a sháníte firmu, jež čistírnu pouze instaluje, tak vám, kteří jste na začátku celého procesu a chcete mít všechno co nejsnadnější.

Službu domovní ČOV na klíč proto nabízíme ve třech možnostech:

Varianta Basic od 39 990 Kč

Projekt máte, povolení máte, dokonce i čističku máte? Potřebujete domovní ČOV pouze instalovat? Pak je tato varianta služby přesně pro vás. Provedeme základní stavební práce na pozemku – tedy výkop pro čistírnu a následné umístění, instalaci a zprovoznění.

Varianta Standard od 99 900 Kč

Zlatou střední cestou je pak varianta Standard. V rámci této služby vám pomůžeme se vším od samého počátku. Poradíme s výběrem správně ČOV, vytvoříme projekt, oběháme úřady, zařídíme povolení a následně čistírnu nainstalujeme a zprovozníme.

Varianta Premium od 179 900 Kč

Chcete-li mít domovní čistírnu bez sebemenších starostí, zvolte variantu služby Premium. Získáte tak servis naší společnosti od začátku až dokonce. Součástí jsou nejen výkopové práce a materiál potřebný pro kanalizaci, ale také vytvoření vsakovacího objektu.

Služba ČOV na klíč od ZAKRA – tarify

Co je dobré vědět, než si pořídíte ČOV na klíč

1. Konkrétní cena se může lišit

Reálný odhad ceny vám obvykle dáme až na základě osobní prohlídky místa realizace. Bez toho se jedná vždy o fundovaný tip, který se bude pohybovat v určitých mezích od-do. Nikdy totiž nevíme, jestli na pozemku nenarazíme na vysokou hladinu podzemní vody nebo třeba jílovité podloží – oboje zvyšuje náklady na realizaci.

Důležitým faktorem, který ovlivňuje cenu, je konkrétní model domovní ČOV, který si vyberete (samozřejmě vám s výběrem rádi poradíme). Na českém trhu se dají koupit čističky jak levné, tak technologicky vyspělé – a tím pádem dražší – modely.

2. Vždy musíme navštívit místo realizace

Jak už jsme naznačili výše, prohlídka na místě je stěžejní pro určení detailů realizace a finální ceny služby na klíč. Návštěva profesionála z naší společnosti na vašem pozemku stojí 3 900 korun včetně DPH. Pokud si však plácneme a službu na klíč si u nás objednáte, obhlídka pozemku je samozřejmě zdarma a tuto částku vám strhneme z finální ceny služby.

3. Rozhoduje také typ nemovitosti

Samozřejmě je rozdíl, pokud domovní ČOV navrhujeme pro vaši chatu, nebo pro celý penzion. Důležité však je, že v ZAKRA vás dokážeme obsloužit, ať už sháníte ČOV pro svůj rodinný dům, chatu či chalupu nebo ubytovací zařízení.

Domovní ČOV pro Středočeský kraj

Jaké čistírny nabízíme?

Protože máme za sebou už nespočet realizací domovních ČOV, víme, které čističky patří mezi špičku na trhu v poměru ceny a výkonu. Proto nejčastěji instalujeme tyto domovní ČOV:

Variocomp (ASIO)

Čistírna Variocomp patří k těm levnějším, navzdory svojí nízké ceně však nabízí kvalitu a jednoduchost. Optimální domovní ČOV pro ty, kteří shánějí čistírnu co nejlevněji nebo v dohledné době očekávají výstavbu kanalizace v lokalitě.

Monocomp (ASIO)

Domovní ČOV Monocomp je moderní čistírna fungující na principu SBR, která nabízí zjednodušenou likvidaci kalu pomocí jutových košů a také řídicí jednotku v ceně. Monocomp je tak ideální pro ty, kteří si rádi připlatí za kvalitu.

AT a AT Plus (Aquatec)

Domovní čistírny AT a AT Plus od Aquatec patří k nejoblíbenějším ČOV na českém trhu. Nabízejí rozumnou cenu, kvalitu a dostupný servis. Vyrábějí se v několika variantách velikosti i vybavenosti. Model Plus (na rozdíl od modelu Standard) například už v základu disponuje dmychadlem a řídicí jednotkou.

Topas R a Topas S (TopolWater)

Čistírny Topas S i Topas R fungují na principu SBR, který přináší nejvyšší standard přečištění. Topas S nabízí variabilní nátok, Topas R je oproti tomu model s pevnou výškou nátoku. Obě varianty jsou velice kompaktní a zabírají minimum místa na zahradě.

Tip: Přečtěte si velké srovnání domovních ČOV na českém trhu.

Kde ve Středočeském kraji působíme?

Středočeský kraj – realizace ČOV

Službu ČOV na klíč si u nás můžete objednat, ať už bydlíte kdekoliv v České republice. Nejčastěji však vyrážíme za zakázkami do Plzeňského a Středočeského kraje, kde také rádi zajistíme pravidelný servis ČOV. Naše služby si můžete objednat do následujících okresů:

  • Benešov

  • Beroun

  • Kladno

  • Kolín

  • Kutná Hora

  • Mělník

  • Mladá Boleslav

  • Nymburk

  • Praha-východ

  • Praha-západ

  • Příbram

  • Rakovník

Rádi vás navštívíme také v těchto městech: 

Obce, kde realizujeme ČOV na klíč

Benešov

Beroun

Brandýs nad Labem - Stará Boleslav

Čáslav

Černošice

Český Brod

Dobříš

Hořovice

Kladno

Kolín

Kralupy nad Vltavou

Kutná Hora

Lysá nad Labem

Mělník

Mladá Boleslav

Mnichovo Hradiště

Neratovice

Nymburk

Poděbrady

Příbram

Rakovník

Říčany

Sedlčany

Slaný

Vlašim

Votice

Služba domovní ČOV na klíč krok za krokem

1. Osobní schůzka v místě realizace: Nejprve vyrazíme k vám domů, abychom obhlédli místo realizace, domluvili se s vámi na detailech spolupráce a především si vyslechli vaše představy o budoucí domovní ČOV a jejím využití.

2. Vytvoření rozpočtu: Jakmile známe detailně vaše představy i místo, kam budeme domovní ČOV instalovat, můžeme vytvořit položkový rozpočet, který vám pošleme ke schválení. Poradíme vám také s výběrem konkrétní ČOV pro vaše účely.

3. Projekční práce: Rozpočet v pořádku? Skvělé, nyní se pustíme do přípravy projektu domovní ČOV. Protože se jedná o vodní dílo, bez projektové dokumentace se neobejdeme. Naštěstí jsme autorizovaní inženýři vodohospodářských staveb a s projekty ČOV máme bohaté zkušenosti.

4. Povolení úřadů: Výhodou služby ČOV na klíč je, že se vyhnete běhání po úřadech! I to totiž zařídíme zcela za vás. Povolení domovní ČOV vyřizujeme buď ohláškou, nebo vodoprávním řízením – podle toho, co je pro vás lepší.

5. Instalace ČOV: S vámi vybranou ČOV i veškerou potřebnou technikou dorazíme na místo realizace a do tří dnů je hotovo.

6. Zprovoznění a servis: Samozřejmostí je také zprovoznění čistírny. Vysvětlíme vám, jak se ČOV udržuje a na co si dát pozor. Nyní můžete svoji novou domovní ČOV začít používat! Ale nevidíme se naposled, rádi k vám budeme jezdit na pravidelný servis čistírny odpadních vod.

Tip: Přečtěte si, jak se o svoji domovní čistírnu odpadních vod správně starat.

Hotová domovní ČOV

Proč si domovní ČOV na klíč objednat u ZAKRA

  • Víme, co děláme. Jsme autorizovaní vodohospodáři a veškeré projekty připravujeme sami. Nemusíme tak službu outsourcovat nikomu cizímu.

  • S realizacemi ČOV máme bohaté zkušenosti. Máme za sebou tisíce zhotovených projektů a stovky realizací.

  • Vyřešíme za vás kompletně celou administrativu. Nemusíte tak ztrácet čas běháním po úřadech, sháněním projektu, povolení či hydrogeologického posudku.

  • U nás získáte tu nejlepší možnou cenu. Každou cenovou nabídku tvoříme na míru. Pokud nám předložíte konkurenční nabídku, jsme připravení ji dorovnat.

  • Postavením ČOV to nekončí. Postaráme se o vás i po dokončení instalace čistírny a zařídíme pravidelný servis.

Tip: Jaká je nejlepší domovní čistírna odpadních vod? Odpověď najdete v článku.

Ukázka našich realizací

Domovní ČOV Středočeský kraj Domovní ČOV Středočeský krajDomovní ČOV Středočeský kraj – výkopové práceDomovní ČOV Středočeský kraj – usazení ČOV

Nezávazně nás kontaktujte