Jak si vybrat dodavatele zemních prací na Plzeňsku?

Publikováno: 27. 10. 2023 7 minut čtení
vykop2.png
Bez zemních prací se neobejde takřka žádný inženýrský a stavební projekt. Jak se v nabídce zemních prací zorientovat? Podle čeho zvolit dodavatele? A co konkrétně vám může nabídnout v oblasti zemních prací naše společnost ZAKRA?

Zemní práce: Co to je?

Jako zemní práce se obecně nazývají všechny práce, které nějak manipulují se zeminou a půdou. Patří sem odstranění, přesun a úprava půdy, odstranění stromů, výkopové práce, zajišťování stability stěn výkopů a další činnosti, které jsou nezbytné pro přípravu pozemku před výstavbou budov, silnic, infrastruktury nebo jiných stavebních projektů.

Zemní práce jsou často základním krokem při realizaci stavebních projektů a mají významný vliv na konečný vzhled a funkčnost dané oblasti. Využívají se při nich specializované stroje jako bagr, dumper či nákladní vozidla.

V projekční kanceláři ZAKRA nabízíme zemní práce v Plzni a okolí. Objednat si u nás můžete nejen základní typy zemních prací, ale také realizace na klíč – včetně dokončení projektu, získání povolení a finalizace stavby.

Zemní práce Plzeň

Co zahrnují zemní práce?

Jak vyplývá z výše uvedeného, zemní práce jsou poměrně obsáhlá množina různých činností. Abyste se v zemních pracích lépe zorientovali, lze je rozdělit do několika kategorií (typů). V ZAKRA nabízíme následující zemní práce, které provádíme v celém Plzeňském kraji.

Příprava terénu

Terénní úpravy jsou součástí většiny stavebních projektů. Patří sem například odstranění vegetace, vyrovnání terénu a či přivezení nové zeminy (např. ornice).

Kopání základů

Žádný dům se neobejde bez pevných základů. Zemní výkopové práce jsou proto jednou z prvních fází stavby – ať už se jedná o nemovitost, nebo jiný objekt, například:

V rámci služeb ZAKRA provádíme nejen zemní práce, ale také kompletní realizace na klíč.

Zemní práce pro vodovodní a kanalizační přípojku

Potřebujete vodovodní či kanalizační přípojku? V ZAKRA dokážeme realizovat jak zemní práce (tedy přípravu výkopu, do něhož se nová přípojka uloží, včetně potrubí), tak také projekt přípojky nebo dokonce její povolení na úřadech.

Tip: Přečtěte si jak na zasíťování pozemku krok za krokem.

Zemní práce na klíč

Mít na jednu práci hned několik dodavatelů je náročné a složité na organizaci i čas. Proto vám v ZAKRA nabízíme služby na klíč. V Plzeňském kraji si u nás můžete objednat například:

Zemní práce pro přípojku vody či odpadu

Zemní práce na klíč krok za krokem

1. Úvodní konzultace zdarma

Nejdříve společně probereme, o jakou službu máte zájem a jaká jsou vaše očekávání i představy.

2. Zajištění podkladů

Důležitou součástí zemních prací je často vyjádření k existenci sítí – díky němu víme přesně, kde můžeme bez obav kopat. Pokud poptáváte vodovodní či kanalizační přípojku, zjistíme také možnosti připojení, u jiných projektů například hydrogeologický posudek

3. Projektové práce

Ať už se jedná o přípojku, domovní ČOV či septik, budete potřebovat projekt. V ZAKRA jej rádi zařídíme – jsme totiž autorizovaní vodohospodáři a disponujeme potřebnými znalostmi i oprávněním.

4. Povolení úřadů

U služby na klíč máte od úřadů klid – o vše se postaráme, v jednání s úřady vás zastoupíme a vyřídíme potřebná povolení ke stavbě.

5. Realizace zemních prací a stavba

Realizace a zprovoznění je finální součástí služby na klíč.

Zemní práce pro stavbu ČOV - Plzeňský kraj

3 důvody, proč si najmout na zemní práce profesionály

Zemní práce mají někdy pověst banálních, jednoduchých činností, které zvládne každý. To je však mýtus – zemní práce vyžadují odborné znalosti a profesionalitu, jinak hrozí potíže při dalším pokračování stavby nebo dokonce sesunutí vykopané zeminy, zasypání příkopu aj. Některé situace vzniklé neodborně provedenými zemními pracemi vás pak mohou stát peníze navíc, jiné mohou být vysloveně rizikové.

Proto doporučujeme zvolit na zemní práce profesionální firmu, která přináší znatelné výhody.

1. Odbornost a zkušenosti s různými situacemi

Odborně vyškolený a zkušený pracovník zná charakteristiku a potřeby jednotlivých staveb a ví přesně, co dělat, když se ve výkopu objeví podzemní voda nebo jak pracovat s náročným (např. jílovým) podložím. To je velmi důležité, zejména pokud se při práci narazí na nečekaný zádrhel.

2. Důraz na efektivitu a bezpečnost

Máte pocit, že za profesionální služby zemních prací zaplatíte více? Láká vás nízká hodinová sazba, kterou za si zemní práce řekne amatér? Nezapomeňte, že při práci je důležitá efektivita. Ve výsledku totiž za neodbornou práci nebo menší stroj zaplatíte stejně nebo více, protože zkrátka práce trvá déle. Uvažujte proto nejenom o částce za hodinu, ale také o času, který taková volba spolkne.

3. Úspora nákladů i času

Oslovení profesionála pro výkopové a zemní práce vám ve finále ušetří mnoho problémů a financí. Levná cenovka mívá skryté zádrhely – například se zpravidla neřeší odvoz vytěžené zeminy nebo úprava terénu po skončení prací. Nezapomeňte, že po dokončení zemních prací zůstane na místě hromada zeminy, kterou je nutné buď odvézt, nebo terén dále upravit a srovnat. Profesionálové s takovými „detaily“ obvykle počítají nebo se vás přímo zeptají, zda máte o odvoz zeminy či zarovnání terénu zájem.

Jak si vybrat dodavatele zemních prací v Plzeňském kraji?

Přesvědčili jsme vás, že je v případě zemních prací lepší oslovit profesionály? Dalším krokem je vybrat správnou firmu, která zemní práce (případně celou stavbu) realizuje. Při výběru byste se měli soustředit především na následující:

Má firma reference a hodnocení?

V době internetu je nejlepším začátkem vyhledat si reference a hodnocení různých firem, které máte v plánu oslovit. Získáte tak představu o jejich jednání, předchozí práci i spokojenosti zákazníků.

Má firma certifikace a pojištění?

Ověřte také, zda má váš potenciální dodavatel veškeré potřebné certifikace a pojištění – ukazuje to, zda je firma schopná vykonat zemní práce bezpečně a profesionálně. Například ZAKRA disponuje pojištěním na každý typ zemních prací v Plzni a okolí, a to až do výše čtvrt milionu korun.

Proč si vybrat ZAKRA, když sháníte zemní práce na Plzeňsku

1. Vyznáme se v problematice

Nejsme jen chlapi „od fochu“, jsme také školení projektanti a inženýři. Tím pádem chápeme souvislosti a technická i legislativní úskalí naší práce. Dokážeme vám díky tomu poskytnou opravdu komplexní služby včetně poradenství.

2. Máme přehled o dotacích

Pokud potřebujete zemní práce na stavbu nové nádrže na dešťovou vodu či akumulační nádrže k domovní ČOV, máme dobrou zprávu – na tyto zemní práce dokážeme za určitých podmínek zprostředkovat dotaci Dešťovka z programu Nová zelená úsporám.

3. Máme za sebou stovky projektů

Máme reference, zkušenosti a za sebou desítky a stovky realizovaných projektů. Mezi naše nejběžnější realizace patří zemní práce k nové domovní čistírně odpadních vod, kanalizační či vodovodní přípojce a nádrži na dešťovou vodu.

 Zemní práce pro nádrž na dešťovou voduZemní práce pro plastovou nádrž na dešťovou voduUkázky naší práce

4. Uděláme projekt od A do Z

 Nejsme pouze firma na zemní práce – děláme toho mnohem víc, a rovnou na klíč. Sháníte domovní ČOV, septik s filtrem nebo přípojku vody či odpadu? S námi vše vyřídíte na klíč, od projektu přes povolení až po realizaci. Díky tomu už nebudete muset řešit nekonečné a časově náročné subdodávky, a navíc budete mít v ruce od samého začátku jeden položkový rozpočet.

5. Známe produkty, které stavíme

Potřebujete poradit s výběrem správné technologie? V ZAKRA dlouhodobě sledujeme trh a vývoj produktů v oblasti domovních ČOV, nádrží a plastových sklepů. Rádi vám pomůžeme vybrat ten správný produkt pro vaše potřeby.

Zemní práce je součástí realizace ČOV na klíč

6. Působíme v celém Plzeňském kraji

Zemní práce nabízíme ve všech okresech Plzeňského kraje. Rádi za vámi přijedeme do následujících obcí: Bělá nad Radbuzou, Bezdružice, Blovice, Bor, Černošín, Dobřany, Domažlice, Hartmanice, Holýšov, Horažďovice, Horní Bříza, Horšovský Týn, Hostouň, Hrádek, Janovice nad Úhlavou, Kasejovice, Kašperské Hory, Kaznějov, Kdyně, Kladruby, Klatovy, Kožlany, Kralovice, Manětín, Měčín, Město Touškov, Mirošov, Mýto, Nalžovské Hory, Nepomuk, Nýřany, Nýrsko, Planá, Plánice, Plasy, Plzeň, Poběžovice, Přeštice, Přimda, Rabí, Radnice, Rejštejn, Rokycany, Švihov, Spálené Poříčí, Staňkov, Starý Plzenec, Stod, Strážov, Stříbro, Sušice, Tachov, Třemošná, Úterý, Všeruby, Zbiroh a Železná Ruda.

 

Nezávazně nás kontaktujte